7 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε σκόπιμα τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας

0
7 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε σκόπιμα τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας

Ο παππούς μου πέθανε πριν από λίγα χρόνια. Πιο πρόσφατα μου έδωσαν ένα άλμπουμ φωτογραφιών που βρέθηκε στην κρεβατοκάμαρά του καθώς ο πατέρας μου τακτοποιούσε τα πράγματά του. Ήταν γεμάτο με φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων και θεατρικά προγράμματα που μεγάλωσα με τα χρόνια.

Ο παππούς μου ήταν άνθρωπος με λίγα λόγια και συναισθήματα. Ο συναισθηματισμός δεν ήταν αυτό για το οποίο ήταν γνωστός. Δεν είχα ιδέα ότι φύλαγε αυτά τα πράγματα ή ότι είχε δημιουργήσει ένα τόσο υπέροχο άλμπουμ φωτογραφιών για να τα χωρέσει όλα.

Ήταν τόσο όμορφο δώρο, όχι μόνο να έχει αυτή τη συλλογή αναμνήσεων, αλλά να ξέρει ότι ήταν ξεχωριστές για εκείνον και αφιέρωσε χρόνο και κόπο για να τις συντάξει.

Η σκόπιμη χρήση των φωτογραφιών από τον παππού μου ήταν μια έμπνευση για μένα που με γέμισε χαρά. Με έκανε να σκεφτώ όλους τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιώ επί του παρόντος τις φωτογραφίες και τα βίντεό μου σκόπιμα και μεταδίδω χαρά σε άλλους στη διαδικασία.

Ακολουθούν 7 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε σκόπιμα τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας.

1. Ετήσιο άλμπουμ φωτογραφιών

Έχω δημιουργήσει ένα ετήσιο άλμπουμ φωτογραφιών για την οικογένειά μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Ήταν μια από τις καλύτερες χρήσεις των φωτογραφιών μας. Τα άλμπουμ φωτογραφιών αποθηκεύονται πολύ ορατά σε ένα ράφι στο σαλόνι μας και τα βγάζουμε συχνά για να τα κοιτάξουμε. Τα παιδιά μου τα αγαπούν, τα αγαπώ και ο άντρας μου τα αγαπά. Τα μέλη της οικογένειάς μας που επισκέπτονται επίσης λατρεύουν να τα ξεφυλλίσουν.

Δημιουργώ επίσης ξεχωριστά μικρότερα άλμπουμ φωτογραφιών για τις διακοπές που κάνουμε κάθε χρόνο. Αυτό σας βοηθά να διατηρήσετε λίγο το μέγεθος του ετήσιου άλμπουμ φωτογραφιών.

Το υπέροχο με αυτά τα άλμπουμ φωτογραφιών είναι ότι αποθηκεύονται στον λογαριασμό στον ιστότοπο που χρησιμοποίησα για τη δημιουργία του βιβλίου. Παράδεισος δεν έχουμε φωτιά, πλημμύρα ή άλλες ελαφρυντικές συνθήκες που κατέστρεψαν τα βιβλία, οι φωτογραφίες θα ανακτηθούν εύκολα.

2. Δώρα

Πριν από μερικά χρόνια άρχισα να χρησιμοποιώ φωτογραφίες ως δώρα. Έδωσα σε όλους τους παππούδες ένα ημερολόγιο φωτογραφιών και τους άρεσε. Ξεκίνησε μια παράδοση που κάνουμε ακόμα και τώρα. Δίνω επίσης στους παππούδες και γιαγιάδες ένα αντίγραφο των φωτογραφιών του σχολείου των παιδιών για το έτος. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να χαρίσετε δημιουργικά φωτογραφίες.

3. Blog ή Social Media

Χρησιμοποιώ το ιστολόγιό μου για να οργανώνω τις αναμνήσεις μας με έναν εύκολο τρόπο ώστε να μπορώ να επιστρέψω και να τις προβάλω. Ένα ιστολόγιο μπορεί να μην είναι για όλους, αλλά ίσως ένα ιδιωτικό Instagram που μοιράζεστε μόνο με λίγους εκλεκτούς θα λειτουργούσε για εσάς.

4. Google Drive

Ένα μέλος της οικογένειας μας πρόσθεσε σε έναν φάκελο του google drive όπου ανεβάζει φωτογραφίες της κόρης της και άλλοι που προστίθενται στον φάκελο μπορούν να κάνουν το ίδιο. Σκέφτηκα ότι ήταν ένας φανταστικός τρόπος να μοιράζομαι, να οργανώνω και να συλλέγω φωτογραφίες από άλλους.

5. Κολάζ φωτογραφιών

Αυτά είτε μπορούν να γίνουν με τον παλιό τρόπο με τυπωμένες φωτογραφίες, κόλλα και ψαλίδι ή online με μια υπηρεσία φωτογραφιών. Κάνω κορνίζα το κολάζ και είναι ένα όμορφο έργο τέχνης για να διακοσμήσουμε το σπίτι μας. Θα μπορούσαν επίσης εύκολα να γίνουν αντίγραφα και να δοθούν σε άλλους.

6. Καμβάς φωτογραφιών

Έχω επίσης τυπώσει τις φωτογραφίες μου σε καμβά και τις χρησιμοποιώ ως έργο τέχνης για το σπίτι μου.

7. YouTube

Αυτό με βοηθάει να έχω πιο σκόπιμη πρόσβαση στα βίντεο που τραβάω. Δημιουργώ μια ετήσια ταινία (κάπως σαν το άλμπουμ φωτογραφιών μου) στη συνέχεια τη ανεβάζω στο YouTube και την ορίζω ως ιδιωτική ή μη καταχωρισμένη, αν θέλω να τη δουν άλλα μέλη της οικογένειας με τον σύνδεσμο. Αυτό το κάνω και με βίντεο διακοπών. Αποθηκεύω το βίντεο και σε άλλα μέρη, αλλά είναι πολύ πιο πιθανό να παρακολουθήσουμε πραγματικά αυτά τα βίντεο εάν είναι εύκολα προσβάσιμα στο YouTube σε σύγκριση με τα απλά αποθηκευμένα σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο.

***

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Nikki Cox είναι μια μαμά δύο παιδιών που προσπαθεί να απομακρύνει τη σωματική και συναισθηματική ακαταστασία, ώστε να μπορεί να ζήσει τη ζωή με πρόθεση και διαύγεια. Βρείτε την στο Lovelylucidlife.com.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar