3 στόχοι για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης κάθε χρόνο

0
3 στόχοι για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης κάθε χρόνο

Είμαι από εκείνες τις τρελές προσωπικότητες τύπου Α που τους αρέσει να γίνονται πράγματα και να τα κάνουν σωστά, αλλά χωρίς πάρα πολλούς κανόνες ή ιδιαιτερότητες. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλοι τέτοιοι άνθρωποι, αλλά αυτός είμαι.

Λατρεύω τους στόχους, αλλά μισώ να κάνω υπολογιστικά φύλλα και γραφήματα. Δεν μένω στις λεπτομέρειες. Χορεύω στο όνειρο και δουλεύω σκληρά για τα πράγματα που θέλω.

Μάντεψε?

Συνήθως βγαίνει. Δίνω όλα τα εύσημα στην επίμονη και επίμονη επιμονή μου.

Αλλά οι στόχοι, οι ετήσιοι στόχοι μπορεί να είναι δύσκολοι επειδή είναι αρκετά συγκεκριμένοι σωστά;

Θέλω να πω, είμαι βέβαιος ότι η τήρηση των κανόνων μπορεί να με βοηθήσει να φτάσω τους στόχους. Αλλά μερικές φορές δεν ξέρω καν πώς να ονομάσω τους στόχους μου.

Μια νέα άποψη των ετήσιων στόχων

Άκουγα αυτή την τριλογία Young Adult ενώ καθάριζα σπίτια (το μεροκάματο). Στο πρώτο βιβλίο διαπιστώνουμε ότι κάθε χρόνο ο Παππούς κάνει στα εγγόνια του τρεις μεγάλες ερωτήσεις.

Τι θα δημιουργήσετε φέτος;

Σε τι θα επενδύσετε;

Τι θα καλλιεργήσετε;

Αυτό μου έκανε πραγματικά εντύπωση. Αυτές οι ερωτήσεις ζωντανεύουν τους στόχους. Αυτές οι ερωτήσεις θα μπορούσαν πραγματικά να με βοηθήσουν να δημιουργήσω στόχους φέτος!

Θέλω να πω, πάντα πίστευα στην ιδέα ότι πρέπει να συνεχίσεις να μεγαλώνεις και να μαθαίνεις όλη σου τη ζωή. Αν δεν μεγαλώνουμε είμαστε νεκροί!

Ταυτόχρονα, όμως, μερικές φορές περνούν χρόνια και νιώθεις ότι ήσουν απλώς στον τροχό του χάμστερ, δουλεύεις σκληρά και δεν φτάνεις πουθενά.

Πραγματικά μισώ αυτό το συναίσθημα!

Αλλά νομίζω ότι αν έκανα στον εαυτό μου αυτές τις τρεις ερωτήσεις κάθε χρόνο, δεν θα ένιωθα ποτέ ότι έχασα χρόνο.

Κάθε χρόνο θα έβλεπε πραγματική ανάπτυξη. Θα μάθαινα κάτι, θα βελτιωνόμουν σε κάτι και θα έχτιζα κάτι σημαντικό.

Φανταστείτε πόσα θα μπορούσατε να μάθετε αν εστιάζατε σε ένα νέο πράγμα το χρόνο! Πώς θα μπορούσατε να αναπτυχθείτε εάν επενδύατε πραγματικά τον χρόνο και την ενέργειά σας; Και τι θα δημιουργούσατε;

Ας μιλήσουμε για αυτές τις τρεις ερωτήσεις και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε τους στόχους σας φέτος. Μαζί μπορούμε να εμπνευστούμε και να αρχίσουμε να εργαζόμαστε για τους ετήσιους στόχους μας!

Τι θα δημιουργήσετε φέτος;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που δημιούργησες κάτι; Είστε δημιουργικός άνθρωπος; Βρήκατε χρόνο για ένα δημιουργικό χόμπι πρόσφατα;

Ίσως νιώθετε ότι δεν έχετε χρόνο να απολαύσετε τη δημιουργικότητα ή απλώς δεν σας ελκύει φυσικά η δημιουργικότητα.

Δεν πειράζει να μην είσαι πονηρός. Πολλοί άνθρωποι δεν είναι πονηροί. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι για να είσαι δημιουργικός!

Μπορείτε να κάνετε κάτι πονηρό όπως το ράψιμο, η κατασκευή κοσμημάτων, η ξυλουργική ή το πλέξιμο. Μπορείτε να δημιουργήσετε τέχνη μέσα από τη ζωγραφική, το σχέδιο και τη γλυπτική.

Αλλά μπορείτε επίσης να αποκτήσετε δημιουργικότητα στη ζωή σας μαθαίνοντας ένα όργανο, κάνοντας φωτογραφία, χορεύοντας και γράφοντας.

Όταν αφιερώνετε χρόνο για να είστε δημιουργικοί, βοηθάτε τον εαυτό σας να ανακουφίσει το άγχος, να χαλαρώσει και να εισέλθει σε μια κατάσταση ροής που βοηθά στην επίλυση του προβλήματος του εγκεφάλου.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε δυνατά συναισθήματα με υγιή τρόπο, ενώ είστε δημιουργικοί.

Και τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, αν δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, μπορεί απλώς να βρείτε κάτι με το οποίο είστε παθιασμένοι!

Παίξτε γύρω με δημιουργικά χόμπι Αυτή την χρονιά. Η δημιουργικότητα είναι ένα μεγάλο κλειδί για μια ευτυχισμένη απλή ζωή.

Σε τι θα επενδύσετε φέτος;

Είστε επενδυτής;

Αυτή είναι μια ερώτηση κόλπο. Μπορεί να νομίζετε ότι δεν είστε επενδυτής αν δεν γνωρίζετε τίποτα για το χρηματιστήριο.

Αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.

Όλοι επενδύουμε σε πράγματα. Επενδύουμε στα σπίτια μας, τα αυτοκίνητά μας, τις καριέρες και τις επιχειρήσεις μας, τις οικογένειές μας και την υγεία μας.

Όταν μιλάμε για επένδυση σε κάτι δεν μιλάμε μόνο για χρήματα. Επενδύουμε σε πράγματα με χρήματα φυσικά. Αλλά επενδύουμε επίσης σε πράγματα με το χρόνο, την προσοχή και την ενέργειά μας!

Σε τι θα επενδύσετε λοιπόν φέτος;

Ίσως θα μπορούσατε να επενδύσετε στην υγεία σας. Εξάλλου, η υγεία σας είναι η καλύτερη επένδυση που θα κάνετε ποτέ! Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα χωρίς αυτό. Θα δώσετε περισσότερο χρόνο, ενέργεια, ακόμη και χρήματα για να τρώτε υγιεινά και να είστε δραστήριοι φέτος;

Ή μπορεί να θέλετε να επενδύσετε σε μια παράπλευρη φασαρία. Υπάρχει κάτι με το οποίο είστε παθιασμένοι; Μπορεί αυτό που αγαπάς να βοηθήσει άλλους ανθρώπους; Όταν βρίσκετε τη διασταύρωση του πάθους σας και πώς μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχετε βρει τον καλύτερο τρόπο εξυπηρετούν τους άλλους!

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να επενδύσετε στην εξοικονόμηση για ένα σπίτι, να μάθετε πώς να γεμίσετε το σπίτι σας ώστε να το απολαύσετε περισσότερο, να μεγαλώσετε την οικογένειά σας ή να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας για την καριέρα σας.

Σε τι μπορείτε να επενδύσετε φέτος που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής σας;

Τι θα καλλιεργήσετε φέτος;

Και αυτό μας φέρνει στο τελευταίο ερώτημα. Τι θα καλλιεργήσετε φέτος;

Υπάρχει κάτι στη ζωή σας που θα θέλατε να βελτιώσετε; Υπάρχουν ποιότητες ή συνήθειες που μπορείτε να καλλιεργήσετε για να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη; Τι είδους πράγματα μπορείτε να καλλιεργήσετε για να σας φέρουν πιο κοντά στους στόχους σας;

Μπορεί, για παράδειγμα, να θέλετε να καλλιεργήσετε έναν πιο απλό τρόπο ζωής με τον μινιμαλιστικό τρόπο ζωής. Θα μπορούσατε να μάθετε να ψωνίζετε λιγότερο και να επικεντρώνεστε περισσότερο στις εμπειρίες; Αυτό θα σας βοηθήσει να καλλιεργήσετε τη νοοτροπία που οδηγεί σε έναν απλούστερο τρόπο ζωής.

Ή ίσως έχετε παρατηρήσει κάτι που λείπει ή υποβαθμίζεται στη ζωή σας. Θέλετε να καλλιεργήσετε καλύτερες δεξιότητες ακρόασης αντί να κοιτάτε συνεχώς το τηλέφωνό σας; Ή μήπως θέλετε να βελτιώσετε τη σχέση σας, ώστε να μπορεί να ξεπεράσει τις αγχωτικές στιγμές πιο εύκολα;

Μπορείτε να καλλιεργήσετε οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα βελτιώσει τη ζωή σας, οπότε τι θα καλλιεργήσετε φέτος;

Μπορείτε να επιτύχετε τους ετήσιους στόχους σας

Ξέρω ότι αυτές οι τρεις ερωτήσεις ήταν πολύ εμπνευσμένες για μένα. Ελπίζω ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη ζωή σας και να πετύχετε τους στόχους σας φέτος και κάθε χρόνο.

Με μια απλή ζωή, μπορείτε να εστιάσετε στα πράγματα που έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για εσάς και αυτά που μπορεί να φαινόταν σαν μακρινά όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Απλά θυμηθείτε ότι δεν έχετε παγώσει στο χρόνο. Δεν είστε σε τροχό χάμστερ που δεν οδηγεί πουθενά. Και πάνω από όλα έχετε επιλογές και τη δυνατότητα να κάνετε τη ζωή σας όπως θέλετε να είναι.

Κάντε κάθε χρόνο να μετράει! Συνεχίστε να φτιάχνετε και να επιτυγχάνετε αυτούς τους ετήσιους στόχους και συνεχίστε να αναπτύσσεστε.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Η Jessalynn Jones λατρεύει να γράφει για την απλή ζωή. Το blog της Εφικτή απλότητα επικεντρώνεται σε τρόπους για να κάνετε τον μινιμαλισμό να ταιριάζει στη ζωή σας, ώστε να σας βοηθήσει να πετύχετε τους μεγαλύτερους στόχους σας!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar