Συμβουλές για την αντιμετώπιση δύσκολων θεμάτων μελέτης της φύσης

0
Συμβουλές για την αντιμετώπιση δύσκολων θεμάτων μελέτης της φύσης

Όλες οι μαμάδες κατ‘ οίκον τα έχουν: θέματα κατ‘ οίκον που δεν νιώθουμε σιγουριά να τα διδάξουμε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση δύσκολων θεμάτων μελέτης της φύσης.

Χτίζοντας τη συνήθεια να αντιμετωπίζουμε δύσκολα θέματα μελέτης της φύσης στα σχολεία μας

Η αντιμετώπιση των δύσκολων θεμάτων που βρίσκονται στη μελέτη της φύσης μπορεί να είναι εμπόδιο για πολλές μαμάδες. Οι περισσότεροι από εμάς το βρίσκουμε εύκολο να ενδιαφερόμαστε και να μαθαίνουμε για θέματα όπως τα πουλιά και οι πεταλούδες μαζί με τα παιδιά μας. Τι γίνεται όμως με πράγματα όπως αράχνες, μύκητες ή πέτρες; Είμαστε το ίδιο πρόθυμοι να μελετήσουμε αυτά τα πράγματα που βρίσκονται συνήθως στη φύση; Έχω υποφέρει από αυτήν την έλλειψη ενδιαφέροντος για την αντιμετώπιση δύσκολων θεμάτων στη μελέτη της φύσης με τα παιδιά μου.

Λόγοι για τους οποίους μπορούμε να δούμε τα θέματα ως δύσκολα

Ας το παραδεχτούμε. Οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε «ειδικοί» στη μελέτη της φύσης. Αυτά τα πράγματα δεν καλύπτονταν στα εκπαιδευτικά μας χρόνια. Έτσι πολλές φορές, όταν αντιμετωπίζουμε το να μυήσουμε τα παιδιά μας στη μελέτη της φύσης, νιώθουμε ανεπαρκείς.

Μας λείπουν οι γνώσεις στον υπό μελέτη τομέα.

«Αλλά δεν πρέπει να αφήσει την έλλειψη γνώσης να είναι μια υγρή κουβέρτα πεταμένη πάνω από το ενδιαφέρον των μαθητών της. Θα έπρεπε να πει ειλικρινά, «Δεν ξέρω. ας δούμε αν δεν μπορούμε μαζί να ανακαλύψουμε αυτό το μυστηριώδες πράγμα».

Εγχειρίδιο Μελέτης της Φύσηςσελίδα 3

Μας λείπει το προσωπικό ενδιαφέρον για ένα θέμα.

Είναι η στάση μας για ένα θέμα που μπορεί είτε να ενθαρρύνει είτε να αποθαρρύνει τα παιδιά μας να επιδιώξουν τη μελέτη ενός θέματος. Αν σας αηδιάζουν οι αράχνες, μάλλον θα πάρουν τη στάση σας. Ειλικρινά, βρήκα ότι η μελέτη των φιδιών είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που πρέπει να κάνω με τα παιδιά μου, οπότε θα το ανέβαλλα συνεχώς για ένα μελλοντικό ραντεβού.

Οι πόροι μπορεί να μην είναι άμεσα διαθέσιμοι.

Κάποια στιγμή, συναντάμε κάτι κατά τη διάρκεια της μελέτης της φύσης μας που δεν είναι στο Εγχειρίδιο Μελέτης της Φύσης. Μπορεί να είναι τοπικό αγριολούλουδο ή αποδημητικό πουλί. Όποιο και αν είναι το θέμα, μας λείπουν οι γνώσεις ή οι πόροι για να το μελετήσουμε εύκολα με τα παιδιά μας. Συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερη έρευνα στη μελέτη μας. Φαίνεται πολύ δουλειά.

Ιδέες για να βοηθήσετε σε δύσκολα θέματα μελέτης της φύσης

Ξεκινήστε με το Εγχειρίδιο Μελέτης της Φύσης μαθήματα για ένα θέμα.

Δημιουργήστε Γνώση

Εάν χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες, δοκιμάστε το παιδικό τμήμα της δημόσιας βιβλιοθήκης σας για βιβλία που μιλούν για το θέμα. Αναζητήστε βίντεο στο YouTube, εάν θέλετε βοήθεια για να κάνετε ένα θέμα λιγότερο τρομακτικό. (Σημείωση: Το Outdoor Hour Challenges (OHC) θα έχει συνήθως όλες αυτές τις ιδέες στο μάθημα, επομένως φροντίστε να αναζητήσετε το θέμα σας για να δείτε εάν υπάρχει OHC στον ιστότοπο που μπορεί να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.)

Παράδειγμα από τη μελέτη μας για τη φύση:

Σκαθάρι της βροχής – Πώς να αναγνωρίσετε ένα νέο έντομο: Διαπίστωσα ότι όσο πιο προσεκτικά κοίταζα αυτό το έντομο, τόσο περισσότερη ομορφιά έβρισκα στο σχέδιο και τα χαρακτηριστικά του. Μου δίδαξε ότι μερικές φορές, αν απλώς αφιερώσουμε χρόνο για να μάθουμε περισσότερα για ένα θέμα, τόσο πιο ενδιαφέρον γίνεται.

Αναπτύξτε ενδιαφέρον με την πάροδο του χρόνου

Εάν εισαγάγετε ένα θέμα και δεν καταρρεύσει, τίποτα δεν λέει ότι δεν μπορείτε να προχωρήσετε σε κάτι άλλο. Μερικές φορές χρειάζεται απλώς να αφήσετε λίγο χρόνο πριν βρείτε ένα άγκιστρο για ένα συγκεκριμένο θέμα μελέτης της φύσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν μελετάτε ένα θέμα που δεν έχετε συναντήσει προσωπικά. Όλοι ενθουσιαζόμαστε περισσότερο με κάτι νέο που βλέπουμε και βιώνουμε με τα μάτια μας!

«Κανένας δάσκαλος δεν αναμένεται να διδάξει όλα τα μαθήματα αυτού του βιβλίου. Δίνεται ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, έτσι ώστε να μπορούν να γίνουν ευχάριστες επιλογές». Εγχειρίδιο Μελέτης της Φύσηςσελίδα 24

Μελετήστε μια ποικιλία θεμάτων μελέτης της φύσης

Δεν υπάρχει τέλος στην ποικιλία των θεμάτων μελέτης της φύσης που έχετε στη διάθεσή σας. Θα μπορούσατε εύκολα να εμμείνετε σε θέματα με τα οποία είστε παθιασμένοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τελικά, μπορεί να αναπτύξετε την επιθυμία να αντιμετωπίσετε μερικά από τα λιγότερο ελκυστικά θέματα με τα παιδιά σας. Δώσε του χρόνο.

«Συνήθως, ο λόγος αυτής της έλλειψης ενδιαφέροντος είναι το περιορισμένο εύρος θεμάτων που χρησιμοποιούνται για μαθήματα μελέτης της φύσης. Συχνά ο δάσκαλος επιμένει στα λουλούδια ως θέμα μαθήματος, όταν οι φρύνοι ή τα φίδια αποδεικνύουν το κλειδί για την πόρτα του ενδιαφέροντος του παιδιού». Εγχειρίδιο Μελέτης της Φύσηςσελίδα 6

Βρείτε μια ομάδα που μπορεί να υποστηρίξει τη μελέτη σας

Ρωτήστε γύρω από την κοινότητά σας ή κοιτάξτε στα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρείτε μια ομάδα ή μια εκδήλωση που θα σας βοηθήσει να ενθουσιαστείτε με ένα θέμα μελέτης της φύσης. Ρωτήστε σε ένα τοπικό κέντρο φύσης. Αναφέρετε τη λέξη στην κοινότητά σας στο σπίτι. Βρείτε έναν μέντορα για ένα θέμα για το οποίο το παιδί σας ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα και δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον να το αντιμετωπίσετε. Δεν είναι ντροπή να βρίσκεις βοήθεια για δύσκολα θέματα.

My Homeschool Mom Experience με Αντιμετώπιση Δύσκολων Θεμάτων Μελέτης Φύσης

Ένα χρόνο μελετήσαμε βράχους και πήγα τα παιδιά στην τοπική έκθεση ροκ και ορυκτών στους εκθεσιακούς μας χώρους. Μιλήστε για το τέλειο μέρος για να βρείτε έναν μέντορα σε αυτόν τον τομέα! Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις τους και προσκάλεσαν ακόμη και τα παιδιά να συμμετάσχουν στην ομάδα rockhounding τους. Μπόρεσα να λάβω προτάσεις για μέρη για να πάω να αναζητήσω πέτρες για συλλογή και για βιβλία που θα μπορούσαμε να προσθέσουμε στη βιβλιοθήκη της φύσης μας.

Περισσότεροι τρόποι για να συμπεριλάβετε τη μελέτη της φύσης στο σπίτι σας

Ακολουθούν μερικές ακόμη ιδέες που μπορεί να σας αρέσουν:

Homeschool Nature Study Membership

Όλα τα υλικά στο Homeschool Nature Study Membership θα σας δώσουν υποστήριξη και κατεύθυνση στην προσφορά μιας απλής μελέτης δύσκολων θεμάτων της φύσης. Επειδή ο καθένας μας έχει τις ατομικές του συμπάθειες και αντιπάθειες, είναι δύσκολο για μένα να υποδείξω μόνο έναν πόρο για να χρησιμοποιήσετε στη μελέτη σας.

Εμπνευστείτε. Ενθαρρυνθείτε. Βγείτε έξω!

γραμμένο από την ιδρύτρια του Outdoor Hour Challenge, Barbara McCoy

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar