Μελέτη φύσης εντόμων για παιδιά: Πώς να αναγνωρίσετε ένα έντομο

0
Μελέτη φύσης εντόμων για παιδιά: Πώς να αναγνωρίσετε ένα έντομο

Ακόμα κι αν εσείς ή τα παιδιά σας ανησυχείτε για τα έντομα, υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψετε και να μάθετε! Σε αυτή τη μελέτη της φύσης των εντόμων, μάθετε πώς να αναγνωρίζετε ένα έντομο με απλά βήματα!

Αυτή η συναρπαστική μελέτη φύσης εντόμων για παιδιά περιλαμβάνει οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να αναγνωρίσετε απλά ένα έντομο.

«Τα έντομα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα και διαθέσιμα από όλα τα ζωντανά πλάσματα για μελέτη της φύσης. Οι ζωές πολλών από αυτούς έχουν πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες από αυτές που υπάρχουν στην παραμυθία. Πολλά από αυτά δείχνουν εξαιρετικά χρώματα. και, το πιο σημαντικό από όλα, είναι μικρά και, επομένως, περιορίζονται εύκολα για παρατήρηση».

Εγχειρίδιο Μελέτης της Φύσης, σελίδα 294

Αυτή η συναρπαστική μελέτη φύσης εντόμων για παιδιά περιλαμβάνει οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να αναγνωρίσετε απλά ένα έντομο.

Θεωρώ ότι αυτό συμβαίνει στην καθημερινότητά μας… υπάρχουν έντομα παντού. Την κάμπια από πάνω βρήκαμε στη χθεσινή μας πεζοπορία. Όσο περισσότερο ψάχναμε, τόσο περισσότερα βρίσκαμε.

Αυτή η συναρπαστική μελέτη φύσης εντόμων για παιδιά περιλαμβάνει οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να αναγνωρίσετε απλά ένα έντομο.

Σκαθάρι της βροχής: Αν και φαίνεται νεκρή, στην πραγματικότητα δεν ήταν. Συνέχισε να αναποδογυρίζει ανάσκελα και να κουνιέται και να τεντώνει τα πόδια της. Σήμερα ήταν η πρώτη. Στην πραγματικότητα κοίταξα προσεκτικά ένα πολύ άσχημο σκαθάρι. Ναι, γίνομαι έντομο. Το ξέρω σίγουρα γιατί η κόρη μου και η φίλη της Shyloh μου έφεραν στο σπίτι ένα πολύ μεγάλο, πολύ ζωντανό πλάσμα σκαθαριού. Είχα ζητήσει από όλη την οικογένειά μου να φέρει στο σπίτι όποια ενδιαφέροντα έντομα θα βρει και τους είχα δώσει ακόμη και μια σακούλα σάντουιτς με φερμουάρ για να τα φέρει στο σπίτι. Χθες ήταν η πρώτη φορά που κάποιος μου έφερε έναν θησαυρό εντόμων. Είπαν ότι δεν άντεχαν να το βάλουν σε μια τσάντα, έτσι χρησιμοποίησαν ένα μικρό πλαστικό δοχείο από το μεσημεριανό κουτί της κόρης μου. Είπε ότι υπήρχαν εκατοντάδες σκαθάρια, οπότε ένιωθε ότι μπορούσε να μας φέρει ένα για να μελετήσουμε

Πώς να αναγνωρίσετε ένα έντομο

Στην αρχή αηδίασα αυτό το πλάσμα αλλά αφού το έβγαλα από το δοχείο και κοίταξα προσεκτικά, βρήκα για άλλη μια φορά την ομορφιά στο σχέδιο του Δημιουργού. Τώρα το μόνο που έμενε να κάνουμε ήταν να ανακαλύψουμε τι είδους σκαθάρι ήταν αυτό το έντομο.

Αυτή η συναρπαστική μελέτη φύσης εντόμων για παιδιά περιλαμβάνει οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να αναγνωρίσετε απλά ένα έντομο.

Βήματα για την αναγνώριση ενός εντόμου

1. Έβγαλα τον οδηγό μου στον αγρό, αλλά δεν μπορούσα να δω κανένα σκαθάρι που να μοιάζει με αυτό.

2. Λοιπόν, μπήκε στο Διαδίκτυο και ξεκινήσαμε αναζητώντας το „beetle, california“ στο Google. Διαπιστώνω ότι αν κάνω Google κάτι και μετά κοιτάξω τις εικόνες, μου παίρνει πολύ λιγότερο χρόνο για να αναγνωρίσω ένα πλάσμα.

3. Μόλις βρείτε μια εικόνα που μοιάζει με το έντομό σας, κάντε κλικ στον σύνδεσμο που σχετίζεται με αυτήν την εικόνα. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι αρκετό για να σας δείξουν προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μελέτη Φύσης Εντόμων για Παιδιά

Να τι έμαθα για αυτό το μικρό θηλυκό έντομο: Σκαθάρι της βροχής ή P. puncticollis (περισσότερα για την ταξινόμηση στο BugGuide.net) και μπορεί να βρεθεί στα δάση της Καλιφόρνια. Το αρσενικό είναι περίπου 1″ και το θηλυκό μπορεί να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο σε 1 3/4″. Τα αρσενικά έχουν φτερά αλλά τα θηλυκά όχι. Έχουν χρώμα από κοκκινοκαφέ έως μαύρο. Η κάτω πλευρά καλύπτεται από τριχωτές τρίχες.

Το ενδιαφέρον με αυτό το σκαθάρι είναι ότι κάνει μια ξαφνική εμφάνιση μετά από μια δυνατή βροχή….εξ ου και το όνομα Rain beetle. Είχαμε μια πολύ καλή βροχή όλη την προηγούμενη νύχτα, οπότε νομίζω ότι αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που μπορέσαμε να δούμε αυτό το εκπληκτικό πλάσμα. Ο κύκλος ζωής του σκαθαριού της βροχής είναι πολύ μεγάλος. Οι προνύμφες, που τρέφονται με ρίζες ζωντανών δέντρων και θάμνους από βελανιδιές και κωνοφόρα, χρειάζονται έως και 10-12 χρόνια για να ωριμάσουν, αλλά μόλις ενηλικιωθούν τα αρσενικά περιμένουν τις πρώτες βροχές για να τα βγάλουν έξω για το ζευγάρωμα τους και τα θηλυκά σκάβουν ένα τούνελ στην επιφάνεια για να περιμένουν τα αρσενικά να τα βρουν. Εδώ είναι το συναρπαστικό μέρος: Οι συνθήκες που προκαλούν τα αρσενικά και τα θηλυκά να αναδυθούν είναι τόσο αυστηρές που αυτό μπορεί να συμβεί σε έναν πληθυσμό μόνο για μια μέρα σε ένα δεδομένο έτος. Αυτό έκανε το εύρημα αυτού του εντόμου ακόμη πιο πολύτιμο, καθώς είναι ένα σπάνιο γεγονός.

Αυτή η συναρπαστική μελέτη φύσης εντόμων για παιδιά περιλαμβάνει οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να αναγνωρίσετε απλά ένα έντομο.

Αυτό είναι το κεφάλι του σκαθαριού και αν το κοιτάξετε προσεκτικά μπορείτε να δείτε τα μικρά του „κέρατα“. Τα αρσενικά πετούν αργά πάνω από την περιοχή, χαμηλά στο έδαφος, αναζητώντας τα θηλυκά που αν και σπάνια αφήνουν το υπόγειο λαγούμι τους, περιμένουν στην είσοδο του λαγούμου την άφιξη των αρσενικών. Αναβάλλει μια φερομόνη που προσελκύει τα αρσενικά. Μετά το ζευγάρωμα το θηλυκό κλείνει την είσοδο στο λαγούμι του και γεννά τα αυγά του. Αυτά ωριμάζουν την επόμενη άνοιξη.

σκαθάρι της βροχής από κοντά

Λατρεύω αυτή τη φωτογραφία που δείχνει τα μέρη των ποδιών της.

Ουάου, τόσα πολλά να μάθεις. Έχω μια νέα εκτίμηση για τη μελέτη των εντόμων αφού έμαθα ότι αυτό δεν ήταν απλώς ένα άσχημο ζωύφιο. Έχει μια ολόκληρη ιστορία ζωής να μάθω και τώρα μπορώ να τη μοιραστώ με άλλους.

«Όταν διδάσκεται σωστά, το παιδί είναι ασυνείδητο της νοητικής προσπάθειας ή ότι υποφέρει από την πράξη της διδασκαλίας».

Εγχειρίδιο Μελέτης της Φύσης, σελίδα 6

Έκανα όλη αυτή την έρευνα και δεν ένιωσα σχεδόν καμία προσπάθεια. Θα προσπαθήσω να μελετήσω τη φύση μας έτσι ώστε να είναι ενδιαφέρουσα και να μην αισθάνεται σαν δουλειά αλλά σαν ανανέωση.

Ξεκινήστε το ΔΩΡΕΑΝ: Μελέτη Φύσης κοντά στο σπίτι (περιλαμβάνει τρεις προκλήσεις!)

Εάν δεν είστε ακόμη μέλος εδώ στο Homeschool Nature Study, εξετάστε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε για να επωφεληθείτε από την ύπαρξη μιας βιβλιοθήκης μελέτης φύσης στα χέρια σας. Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι πόροι για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τη συνήθεια της μελέτης της φύσης στην οικογένειά σας.

Εγχειρίδιο Μελέτης της Φύσης για το σπίτι σας

από τον Barb McCoy, ιδρυτή των Outdoor Hour Challenges

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar