Καλοκαιρινή Μελέτη Φύσης: Μάθετε και Διασκεδάστε όταν έχει ζέστη έξω

0
Καλοκαιρινή Μελέτη Φύσης: Μάθετε και Διασκεδάστε όταν έχει ζέστη έξω

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να απολαύσετε τη θερινή μελέτη της φύσης όταν έχει ζέστη έξω. Ζω εκεί που κάνει πολύ ζέστη έξω το καλοκαίρι. Είχαμε μόλις μια γεύση από τη ζέστη μέχρι στιγμής φέτος, αλλά ήταν αρκετό για να μου υπενθυμίσει πόσο ζεστό μπορεί να είναι στον ήλιο το απόγευμα.

Θέλω να ενθαρρύνω όσους μου έστειλαν email πρόσφατα λέγοντάς μου ότι είναι πολύ ζεστό για να συμμετάσχω στις Προκλήσεις Ώρας Εξωτερικών Χώρων αυτή τη στιγμή στο δικό τους μέρος του κόσμου. Κάθισα και σκέφτηκα πώς μπορούμε να επιτύχουμε την Ώρα των Εξωτερικών Χώρων ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες και η υγρασία φτάνουν σε σημείο που η παραμονή σε εξωτερικό χώρο είναι δυσάρεστη και δυνητικά επικίνδυνη.

Homeschool Οικογενειακές Συμβουλές για Απόλαυση Καλοκαιρινής Μελέτης Φύσης

Ακολουθούν οικογενειακές συμβουλές για την απόλαυση της καλοκαιρινής μελέτης στη φύση (τι κάνουμε στην οικογένειά μας).

Προσπαθούμε να βγούμε έξω νωρίς την ημέρα όταν υπάρχει ακόμα λίγη σκιά. Αφιερώνουμε πρώτα λίγα λεπτά για να κάνουμε μια βόλτα στον κήπο για να τραβήξουμε μερικά ζιζάνια, να βεβαιωθούμε ότι το σύστημα ποτίσματος λειτουργεί, να μαζέψουμε όλα τα καλούδια που είναι ώριμα και να απολαύσουμε την πρόοδο του κήπου.

Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πουλιά, να αναζητήσουμε σκουλήκια, να δούμε πεταλούδες, να δούμε ιστούς αράχνης, να παρακολουθήσουμε μυρμήγκια, να μαζέψουμε βελανίδια, να νιώσουμε το δροσερό αεράκι, να δούμε σημάδια νυχτερινών επισκεπτών και τόσα άλλα καθημερινά είδη μελέτης της φύσης .

Εκτός από τη δουλειά στον κήπο, πολλές φορές κάνουμε μια μικρή βόλτα γύρω από την περίμετρο του ακινήτου μας απλά αναζητώντας οτιδήποτε ενδιαφέρον. Δέκα ή δεκαπέντε λεπτά είναι συνήθως το μόνο που χρειάζεται. Κάποτε ζεσταίνουμε; Ναι, αλλά μετά μπαίνουμε μέσα και παίρνουμε κάτι να πιούμε και αφιερώνουμε λίγο χρόνο να αναζητήσουμε οτιδήποτε βρήκαμε ενδιαφέρον στο διαδίκτυο ή σε ένα βιβλίο ενώ είναι φρέσκο ​​στο μυαλό μας. Μπορεί να είναι ένα φτερό που βρήκαμε ή ένας ενδιαφέρον βράχος. Μπορεί να είναι ένα νέο λουλούδι που ανθίζει ή μια αράχνη που δεν ξέρουμε το όνομα της. Εδώ είναι ένα απόσπασμα από μια νεότερη συμμετέχουσα στο Outdoor Hour και τι έγραψε στο blog της.

«Έχω παρατηρήσει στις μελέτες μας ότι αν περιμένουμε, η φύση θα μας έρθει».

Paula, από την Ακαδημία Wakefield

Μου αρέσει αυτό και είναι τόσο αληθινό. Είναι τα μικρά πράγματα που έρχονται στο δρόμο σας κατά τη διάρκεια της καθημερινής σας δουλειάς και των ταξιδιών σας που εμπλουτίζουν τη μελέτη της φύσης σας.

Πραγματικά δεν πρόκειται για μεγάλες εκδρομές ή για μαθήματα μελέτης της φύσης, είναι η καθημερινότητα, κάτι που είναι συναρπαστικό. Η σπιτική μύγα που κοιτάς με τον φακό, τα μυρμήγκια που σέρνονται στο μπροστινό σου σκαλοπάτι, το πουλί που μαζεύει κλαδιά για μια φωλιά έξω από το παράθυρό σου, τα πράγματα που τόσες φορές αδυνατούμε να προσέξουμε.

Μελέτη της φύσης όταν κάνει ζέστη έξω

Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για καλοκαιρινή μελέτη της φύσης:

Εστιάστε στη μελέτη της φύσης σας

Νομίζω στη ζέστη του καλοκαιριού απλά πρέπει να προγραμματίσετε και να εστιάσετε στη μελέτη της φύσης σας. Μπορεί να θέλετε να εστιάσετε τις προκλήσεις του Outdoor Hour σας στα λουλούδια κήπου. Κάθε πρόκληση μπορεί κυριολεκτικά να ολοκληρωθεί περνώντας δέκα έως δεκαπέντε λεπτά έξω. Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε σε μια περιοχή μελέτης της φύσης ή να περάσετε μια μισή ή μια ολόκληρη μέρα έξω. Για παράδειγμα, Η πρόκληση #17 ήταν να κοιτάξω τα φύλλα. Ο γιος μου και εγώ βγήκαμε έξω και βρήκαμε περίπου δέκα διαφορετικά φύλλα για να κοιτάξουμε και ήμασταν έξω μόνο για πέντε λεπτά. Φέραμε τα φύλλα μέσα και τα κοιτάξαμε και μετά τα ζωγράφισε στο ημερολόγιο της φύσης του στην άνεση του δροσερού εσωτερικού χώρου. Χρειαζόταν πραγματικά μόνο να βρείτε ένα φύλλο και να το φέρετε για να δείτε….κορυφές ο χρόνος σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν πέντε λεπτά και αυτό είναι ακόμα εφικτό με ζεστό καιρό.

Συμπεριλάβετε το νερό στη μελέτη της φύσης σας

Διαπιστώνω ότι αν εγώ εμπλέκουμε το νερό σε κάποια πτυχή του χρόνου μας στην ύπαιθρο τα παιδιά και εγώ το απολαμβάνω περισσότερο. Το πότισμα του γρασιδιού ή το πότισμα με ένα ποτιστήρι μπορεί να προσφέρει μόνο ένα άγγιγμα δροσιάς στην εποχή μας ακόμα κι αν οι θερμοκρασίες είναι στα ύψη. Τι θα λέγατε για ένα μπουκάλι ψεκασμού για να δροσιστείτε καθώς αφιερώνετε λίγα λεπτά στην αυλή ή τη γειτονιά σας για εξερεύνηση;

Έχετε ένα δροσερό σνακ

Η υπόσχεση για ένα δροσερό σνακ στο τέλος μιας σύντομης περιόδου έξω είναι πάντα ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη διάθεση καθώς περνάτε τον χρόνο σας στην ύπαιθρο. Κρατάμε τα παγάκια και τα Go-Gurts στην κατάψυξη για ένα δροσιστικό σνακ στη σκιά αφού έχουμε κάνει τις παρατηρήσεις μας.

Να θυμάστε ότι τα παιδιά σας αναπτύσσουν τις αισθήσεις τους

Η άλλη πτυχή της μελέτης της φύσης είναι ότι εκπαιδεύουμε πραγματικά τα παιδιά μας να βλέπουν τις διαφορές στον κόσμο τους σε κάθε εποχή. Τόσα πολλά παιδιά σήμερα μεγαλώνουν σε σπίτια που θερμαίνονται και ψύχονται σε μια άνετη θερμοκρασία όλο το χρόνο. Τα αυτοκίνητά μας και τα παντοπωλεία ελέγχονται επίσης από τη θερμοκρασία. Τα παιδιά μας πρέπει να αισθάνονται τον ζεστό αέρα του καλοκαιριού και τον κρύο αέρα του χειμώνα. Είναι μέρος της ανάπτυξης και της εμπειρίας του κόσμου μας και της ανάπτυξης των αισθήσεών τους.

Νομίζω ότι μέχρι να αναγνωρίσουμε ότι τα παιδιά μας χρειάζονται υπαίθριο χρόνο στη φύση κοντά στο σπίτι τους, δεν το βάζουμε προτεραιότητα ούτε πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο. Ο Richard Louv στο βιβλίο του Last Child in The Woods έχει ένα κεφάλαιο με τίτλο «A Life of Senses: Nature vs. the Know-It-All State of Mind». Κάνει μερικά εξαιρετικά σημεία. Εδώ είναι μόνο ένα απόσπασμα.

«Τα παιδιά χρειάζονται τη φύση για την υγιή ανάπτυξη των αισθήσεών τους και, ως εκ τούτου,
για μάθηση και δημιουργικότητα».

Περισσότερες ιδέες για το καλοκαιρινό σας σχολείο στο σπίτι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν αυτοί οι διασκεδαστικοί τρόποι για να απολαύσετε τη θερινή μελέτη της φύσης στο σπίτι:

Πιστεύετε ότι αυτό θα βοηθήσει όσους διστάζουν να μελετήσουν τη φύση το καλοκαίρι; Ελπίζω ότι όλοι όσοι έχουν διάθεση να δοκιμάσουν δεν θα χρησιμοποιήσουν τώρα τη ζέστη (ή το κρύο) ως λόγο για να αναβάλουν πλέον τη μελέτη της φύσης και τη συμμετοχή στις Προκλήσεις της Ώρας Εξωτερικών Χώρων.

Από την ιδρύτρια του Outdoor Hour Challenge, Barbara McCoy

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar