Επιστρέψτε στο Minimalist Bandwagon

0
Επιστρέψτε στο Minimalist Bandwagon

Είναι εύκολο να πέσει κανείς από το μινιμαλιστικό συγκρότημα. Το ένα λεπτό ξεκουράζεστε σαν επαγγελματίας και το επόμενο βρίσκεστε μέχρι τα γόνατα σε πακέτα Amazon και σκέφτεστε, «μόνο ένα ακόμη» μπιχλιμπίδι από την Target.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, είναι εύκολο να νιώθεις ηττημένος όταν κάνεις πίσω. Αλλά μην ανησυχείτε, συμβαίνει στους καλύτερους από εμάς. Στην πραγματικότητα, είναι πρακτικά μια ιεροτελεστία για τους μινιμαλιστές. Λοιπόν, πάρτε μια βαθιά ανάσα, χαλαρώστε και ας σας επαναφέρουμε στο σωστό δρόμο!

11 Μινιμαλιστικές Συμβουλές Ανάκτησης Ταξιδιού

Κανείς δεν είναι „τέλειος“ μινιμαλιστική. Το δικό μου μινιμαλιστικό ταξίδι ήταν γεμάτο σκαμπανεβάσματα. Έχω περάσει μήνες χωρίς να αγοράσω τίποτα (εκτός από τα απολύτως απαραίτητα), αλλά και εγώ ξόδεψε $700 για ρούχα τον προηγούμενο μήνα.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε όταν αισθάνεστε ότι έχετε χάσει τα μάτια σας τους μινιμαλιστικούς στόχους σας είναι να ανακτήσετε τον έλεγχο. Μην αφήσετε κάποιον να γλιστρήσει χιονόμπαλα σε δεκάδες αγορές χωρίς νόημα.

Ακολουθούν 11 συμβουλές αποκατάστασης που θα σας βοηθήσουν να ανακτήσετε τον έλεγχο του μινιμαλιστικού ταξιδιού σας.

1. Μην χτυπάτε τον εαυτό σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν κάνετε πίσω είναι να κάνετε ένα διάλειμμα. Είναι εύκολο να παρασυρθείς από τη νοοτροπία «όλα ή τίποτα», αλλά η αλήθεια είναι ότι ο μινιμαλισμός είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός. Δεν πειράζει να φτιάξεις λάθη και να ξεγλιστρήσετε, αρκεί να μάθετε από αυτά και να επιστρέψετε στον δρόμο. Επομένως, μην είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας και θυμηθείτε ότι είστε άνθρωπος.

2. Σκεφτείτε το γιατί γλίστρησες πίσω

Είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε γιατί υποχωρήσατε και τι πυροδότησε την επιστροφή σας στη μη μινιμαλιστική συμπεριφορά. Εάν το παράπονό σας είχε τη μορφή μιας αγοράς χωρίς νόημα, σκεφτείτε γιατί κάνατε αυτήν την αγορά. Αισθανθήκατε πιεσμένοι ή καταπονημένοι; Νιώσατε ότι χάσατε κάτι; Η κατανόηση της βασικής αιτίας της οπισθοδρόμησής σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε παρόμοιες παγίδες στο μέλλον.

3. Βρείτε ένα Μινιμαλιστικό Πρότυπο

Μερικές φορές, βοηθάει να έχεις κάποιον να κοιτάς και να σε εμπνεύει να συνεχίσεις. Είτε είναι ένας φίλος, μια διασημότητα ή κάποιος που ακολουθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρείτε κάποιον που ζει έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής που θαυμάζετε και χρησιμοποιήστε τον ως πρότυπο για να σας παρακινήσει. Κάντε κλικ ΕΔΩ να ανακαλύψω 10 από τους αγαπημένους μου μινιμαλιστές μπλόγκερ που με έχουν κρατήσει κίνητρο όλα αυτά τα χρόνια.

Να θυμάστε ότι τα άτομα που ακολουθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να ήταν η αιτία της οπισθοδρόμησής σας. Λοιπόν, ρίξτε μια ματιά στους influencers που ακολουθείτε στο διαδίκτυο. Σε εμπνέουν να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου ή σε κάνουν να νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός; Σας πουλάνε έναν ακριβό τρόπο ζωής ή σας ενθαρρύνουν να ζήσετε με λιγότερα; Οι παράγοντες επιρροής που ακολουθείτε μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά στις συνήθειες δαπανών σας, επομένως φροντίστε να ακολουθείτε αυτές που ευθυγραμμίζονται με τους στόχους σας.

4. Απαλλαγείτε από την ακαταστασία

Ο καλύτερος τρόπος για να επιστρέψετε σε καλό δρόμο είναι να αντιμετωπίσετε την ακαταστασία κατά μέτωπο. Ξεκινήστε εξετάζοντας όλα τα υπάρχοντά σας και απαλλαγείτε από οτιδήποτε δεν χρειάζεστε ή δεν χρησιμοποιείτε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ρούχα που δεν ταιριάζουν πλέον, gadget που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ ή τυχαίες χαριτώσεις που απλώς καταλαμβάνουν χώρο. Η απορρόφηση όχι μόνο θα σας βοηθήσει να επιστρέψετε σε καλό δρόμο, αλλά θα σας κάνει επίσης να νιώσετε πιο οργανωμένοι και να έχετε τον έλεγχο.

5. Θέστε μικρούς, εφικτούς στόχους

Μπορεί να είναι συντριπτικό να προσπαθείς να ξεφορτώσεις τα πάντα, γι‘ αυτό είναι σημαντικό να θέτεις μικρούς, εφικτούς στόχους. Ίσως ξεκινήσετε αποφορτίζοντας ένα δωμάτιο την εβδομάδα ή επικεντρώνεστε στο να απαλλαγείτε από έναν ορισμένο αριθμό αντικειμένων την ημέρα. Όποιοι και αν είναι οι στόχοι σας, βεβαιωθείτε ότι είναι ρεαλιστικοί, ώστε να μην προετοιμαστείτε για αποτυχία.

Δεν είστε σίγουροι ποιοι στόχοι να θέσετε; Κάντε κλικ ΕΔΩ!

6. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με υποστηρικτικά άτομα

Είναι σημαντικό να έχετε ένα υποστηρικτικό δίκτυο ανθρώπων που σας ενθαρρύνουν και σας παρακινούν να συνεχίσετε με το μινιμαλιστικό ταξίδι σας. Είτε πρόκειται για φίλους, οικογένεια ή μια μινιμαλιστική κοινότητα στο διαδίκτυο, το να έχεις άτομα που κατανοούν και υποστηρίζουν τους στόχους σου μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Αν μπορείτε, βρείτε έναν μινιμαλιστικό φίλο. Ρωτήστε τους φίλους και την οικογένειά σας εάν ενδιαφέρονται για τον μινιμαλιστικό τρόπο ζωής. Αν ναι, είναι πάντα πιο εύκολο να παραμείνετε σε καλό δρόμο όταν έχετε κάποιον να σας λογοδοτήσει. Βρείτε έναν φίλο που ενδιαφέρεται επίσης για τον μινιμαλισμό και δεσμευτείτε να στηρίζετε ο ένας τον άλλον στα ταξίδια σας.

7. Γιορτάστε τις επιτυχίες σας

Είναι σημαντικό να γιορτάζετε τις επιτυχίες και τα ορόσημα στην πορεία σας, όσο μικρά κι αν φαίνονται. Είτε είναι να απαλλαγείτε από έναν συγκεκριμένο αριθμό αντικειμένων είτε απλά να αισθάνεστε πιο οργανωμένοι και να έχετε τον έλεγχο, είναι σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε την πρόοδό σας και να δώσετε στον εαυτό σας ένα χτύπημα στην πλάτη.

8. Να μοιράζεστε πάντα νέες αγορές με κάποιον που εμπιστεύεστε

Μοιραστείτε τυχόν μελλοντικές αγορές που θα κάνετε με κάποιον που εμπιστεύεστε. Παρορμητικές αγορές είναι εθισμός. Όπως κάθε εθισμός, είναι σημαντικό να έχετε εμπιστευμένους ανθρώπους στη ζωή σας που συμμετέχουν στο ταξίδι σας προς το κόψιμο. Η κοινή χρήση των αγορών που κάνετε με κάποιον μπορεί να σας βοηθήσει να είστε υπόλογοι.

Όταν αποφάσιζα ότι ήθελα να πάρω τον έλεγχο των δαπανών μου και να σταματήσω να ψωνίζω παρορμητικά, θα μοιραζόμουν όλες τις αγορές που έκανα με τον σύντροφό μου. Αρχικά ήταν ντροπιαστικό και σίγουρα έριξε φως στο πρόβλημά μου, αλλά με την πάροδο του χρόνου, οι δαπάνες υποχώρησαν και ήταν χάρη στην υποστήριξή του.

9. Θυμηθείτε τα οφέλη του μινιμαλισμού

Όταν αισθάνεστε στον πειρασμό να υποχωρήσετε, μπορεί να είναι χρήσιμο να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας όλα τα οφέλη ενός μινιμαλιστικού τρόπου ζωής. Ίσως είναι να έχετε περισσότερο χρόνο και ενέργεια ή απλώς να αισθάνεστε πιο οργανωμένοι και να έχετε τον έλεγχο. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι σας, κρατήστε τους στην πρώτη γραμμή του μυαλού σας για να παραμείνετε παρακινημένοι.

10. Βρείτε τη χαρά στη διαδικασία

Μινιμαλισμός δεν είναι μόνο να απαλλαγούμε από πράγματα. έχει να κάνει με το να βρεις χαρά στα πράγματα που επιλέγεις να κρατήσεις και στον χώρο που δημιουργείς για τον εαυτό σου. Αφιερώστε λοιπόν χρόνο για να εκτιμήσετε τα μικρά πράγματα και την πρόοδο που κάνετε και να θυμάστε ότι ο μινιμαλισμός υποτίθεται ότι είναι μια θετική και ικανοποιητική εμπειρία.

11. Εξασκήστε την ευγνωμοσύνη

Όταν αισθάνεστε στον πειρασμό να αγοράσετε κάτι καινούργιο ή να κρατήσετε κάτι που δεν χρειάζεστε πλέον, δοκιμάστε να ασκήσετε ευγνωμοσύνη. Σκεφτείτε όλα τα πράγματα που έχετε ήδη και πόσο ευγνώμονες είστε για αυτά. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αφήσετε την επιθυμία να συγκεντρώσετε περισσότερα και να εκτιμήσετε αυτά που ήδη έχετε.

Συμπερασματικά

Ο μινιμαλισμός μπορεί να είναι ένα δύσκολο ταξίδι, ειδικά αν προσπαθείτε να απλοποιήσετε τη ζωή σας μετά από χρόνια συσσώρευσης περιουσιακών στοιχείων. Είναι εύκολο να συντριβείς ή να χάσεις το κίνητρο στην πορεία. Αλλά μην ανησυχείτε, είναι πιθανό να επιστρέψετε σε καλό δρόμο και να συνεχίσετε το μινιμαλιστικό ταξίδι σας.

***

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ξυπόλητοι Μινιμαλιστές είναι ένα ιστολόγιο γεμάτο με συμβουλές, ιδέες, οδηγούς και προτάσεις για καθημερινούς ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν μια πιο φυσική ζωή με λιγότερα. Είτε μόλις ξεκινάτε το μινιμαλιστικό ταξίδι σας είτε μαθαίνετε να το συντηρείτε, αυτό το blog είναι για εσάς!

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar