Είναι ο μινιμαλισμός ακόμα σχετικός το 2023;

0
Είναι ο μινιμαλισμός ακόμα σχετικός το 2023;

Ως απλός συγγραφέας, με ρωτούν για τη συνάφεια του μινιμαλισμού σχεδόν κάθε μέρα.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι στην ακατάστατη, πολυάσχολη σύγχρονη ζωή μας, ο μινιμαλισμός είναι πιο επίκαιρος από ποτέ. Άλλοι πιστεύουν ότι πέρασε η μέρα του και ρωτούν αν δεν είναι σε επαφή με την πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι.

Ακόμη και η Google φαίνεται να πιστεύει ότι ο μινιμαλισμός είναι παροδικός. Πληκτρολογήστε „μινιμαλισμός είναι…“ στη μηχανή αναζήτησής του και θα λάβετε:
Ο μινιμαλισμός έχει πεθάνει
Ο μινιμαλισμός είναι για τους πλούσιους
Ο μινιμαλισμός είναι κακός

Ως κάποιος που περνάει τη ζωή του υποστηρίζοντας την απλότητα –στην οποία ο μινιμαλισμός είναι μεγάλο μέρος– λέω – baloney.

Ο μινιμαλισμός δεν έχει πεθάνει και δεν είναι άσχετος. Δεν ήταν ποτέ μόδα – η ιδέα υπήρχε εδώ και αιώνες, από το Ιαπωνικό κίνημα Ζεν μέχρι τον Χένρι Ντέιβιντ Θορό στην καμπίνα του. Στην πραγματικότητα, είναι μια διέξοδος από το χάος στο οποίο βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, με τα πολυάσχολα προγράμματά μας, τα δύσκολα αφεντικά μας, το χρέος και τη συμβατότητα με τους Jones (τόσο στην πραγματική ζωή όσο και στο διαδίκτυο).

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ο μινιμαλισμός βοηθά σε μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε όλοι το 2023.

Ο μινιμαλισμός αναστέλλει τις δαπάνες

Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξάνονται και αυξάνονται χρόνο με το χρόνο. Ο πληθωρισμός είναι μέρος αυτού, αλλά και η επιθυμία μας να αγοράσουμε πράγματα. Ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει περίπου 18.000 $ ετησίως σε μη απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες. Ρούχα που δεν φοριούνται ποτέ, συνδρομές στο γυμναστήριο που δεν χρησιμοποιούνται ποτέ, καλωδιακή τηλεόραση που δεν παρακολουθείται ποτέ.

Ο μινιμαλισμός αναχαιτίζει τις περιττές δαπάνες. Προσκαλεί τους ανθρώπους να αγοράσουν με πρόθεση και να εξετάσουν κάθε γραμμή στο αντίγραφο κίνησης. Καθώς το κόστος ζωής συνεχίζει να αυξάνεται το 2023, οι σκόπιμες δαπάνες είναι πιο σημαντικές από ποτέ.

Ο μινιμαλισμός μας βοηθά να διεκδικήσουμε ξανά το χρόνο μας στο διαδίκτυο

Κατά τη διάρκεια του 2022, ο μέσος άνθρωπος περνούσε σχεδόν επτά ώρες την ημέρα στο διαδίκτυο, εκ των οποίων περισσότερες από δύο ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (από το 2021).

Καθώς ο ψηφιακός ιδιοκτήτης συνεχίζει να διασχίζει όλη μας τη ζωή, ο ψηφιακός μινιμαλισμός έχει γίνει πιο επίκαιρος από ποτέ. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν πώς η μείωση του χρόνου στο διαδίκτυο μπορεί να τους βοηθήσει με την εστίαση, τη μνήμη, την αυτοεκτίμησή τους και την ικανότητα να είναι παρόντες στην πραγματική ζωή.

Παρόλο που γράφω στο διαδίκτυο, έχω εξασκήσει τη δική μου εκδοχή του ψηφιακού μινιμαλισμού για χρόνια, όπως:
– Διαγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων αχρησιμοποίητων εφαρμογών από το τηλέφωνό μου
– Σκόπιμη – και λιγότερο συχνά – ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
– Αφήνοντας το τηλέφωνο στο σπίτι όταν πάω για φαγητό με τον άντρα μου.
– Αποχωρεί εντελώς το Facebook και το Tiktok.

Ο ψηφιακός μινιμαλισμός είναι η εξημέρευση αυτού του μικρού υπερυπολογιστή που έχετε στην τσέπη σας και είναι απαραίτητος καθώς ο διαδικτυακός κόσμος συνεχίζει να καταπατά τον φυσικό κόσμο το 2023.

Ο μινιμαλισμός συμβάλλει στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής

Οι περισσότεροι από εμάς εκτιμούμε την πρόκληση που μας παρουσιάζει η κλιματική αλλαγή. Το 2023, αναμένεται ότι η κλιματική αλλαγή θα επισπεύσει τις ανθρωπιστικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο.

Ενώ μερικές φορές αισθάνεται ότι εμείς ως άτομα δεν μπορούμε να προσφέρουμε μεγάλη ανακούφιση στον πλανήτη, μπορούμε.

Ένα μεγάλο δόγμα του μινιμαλισμού είναι να ζεις με λιγότερα πράγματα. Εάν το μέσο νοικοκυριό των ΗΠΑ έχει 300.000 αντικείμενα, μπορούμε να ζήσουμε με 200.000; 50.000? Πιο λιγο?

Ναι, υπάρχει μια αρχική ακαταστασία όπου τα αντικείμενα θα καταλήξουν αναπόφευκτα σε μια χωματερή (όσο περισσότερα μπορείτε να δωρίσετε ή να ανακυκλώσετε, τόσο το καλύτερο). Αλλά μόλις ολοκληρωθεί αυτή η αρχική εκκαθάριση – και γίνετε πιο σκόπιμοι με ό,τι αγοράζετε προχωρώντας – το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα θα μειωθεί δραστικά.

Ο μινιμαλισμός σου αγοράζει χρόνο

Ας το παραδεχτούμε – η ζωή είναι απασχολημένη. Για κάποιους από εμάς, εξαιρετικά. Ο μέσος Αμερικανός εργάζεται 38 ώρες την εβδομάδα, αυξάνοντας σε 40-45 ώρες για υψηλά αμειβόμενες θέσεις στελεχών. Ρίξτε τη φροντίδα των παιδιών, τις μετακινήσεις και τις δουλειές και θα αισθανθούμε όλοι συγκλονισμένοι. Και κανείς δεν περιμένει ότι αυτή η απασχόληση θα μειωθεί το 2023.

Εκτός, θα μπορούσε.

Είναι μια αλήθεια που γίνεται μέχρι θανάτου. Ο μινιμαλισμός σου αγοράζει χρόνο γιατί αν χρειάζεσαι λιγότερο, μπορείς να δουλεύεις λιγότερο.

Οι φίλοι μου με το μεγάλο σπίτι, τα φανταχτερά αυτοκίνητα, τα ιδιωτικά σχολεία για τα παιδιά τους και άλλα πράγματα βρίσκονται υπό πολύ μεγαλύτερη πίεση να αφιερώσουν επιπλέον ώρες στη δουλειά από ότι οι φίλοι μου που δίνουν προτεραιότητα στον χρόνο τους έναντι των πραγμάτων. Αυτοί που τα σπίτια τους κοστίζουν λιγότερο, τα αυτοκίνητα των οποίων είναι λιγότερο φανταχτερά, που δεν περνούν τα Σαββατοκύριακα στη Walmart.

Και αυτό είναι τόσο σημαντικό το 2023 όσο ποτέ.

Είναι ακόμα επίκαιρος ο μινιμαλισμός το 2023;
Νομίζω ότι μπορείτε να μαντέψετε τις σκέψεις μου εδώ – φυσικά και είναι.

Όσο έχουμε μια κοινωνία με γνώμονα τον καταναλωτή, ο μινιμαλισμός θα είναι πάντα επίκαιρος. Αυτό ισχύει τόσο το 2023 όσο και το 1983.

Είναι ένα αντίδοτο στο άγχος της σύγχρονης ζωής και γι‘ αυτό, είμαι για πάντα ευγνώμων που υπάρχει.

Σχετικά με τον Συγγραφέα: Ο Τσάρλι είναι συγγραφέας και ιδιοκτήτης του Απλό και Ευθύμια έκδοση που υπερασπίζεται την απλότητα, τη βιωσιμότητα και την πρόθεση σε έναν περίπλοκο σύγχρονο κόσμο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar